Situat in satul Budila din judetul Brasov, Castelul Bedly Ladislau a fost ridicat in anul 1731, de catre groful caruia ii poarta numele. Beldy Ladislau impreuna cu familia sa au locuit in castel pana in anii 1940, acesta fiind un important loc de intalnire a nobilimii din judet.

Reprezentand stilul arhitectural ecletic, castelul este structurat in 12 incaperi, construite din caramida, formate din subsol, parter si etaj. A fost decorat cu coloane, arce, frontoane, nise cu statui, bosaje de colt si cornise.
A fost declarat monument istoric impreuna cu poarta veche si parcul dendrologic, ce se intinde pe o suprafata de trei hectare. Suprafata parcului este formata din alei, canale cu apa si o fantana arteziana.

In timp cladirea a suferit transformari, singurul element arhitectural ramas in mare parte intact fiind tavanul sculptat si impodobit maiestuos.
Castelul a avut mai multe intrebuintari, printre care: tabara de pionieri, scoala generala sau sediu al Primariei.

Castelul Beldy Ladislau din Budila este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

sursa

Harta

loading map - please wait...

Castelul Beldy Ladislau, Budila 45.671801, 25.804860

Lasă un răspuns