dino parc

Dino Parc

Cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei şi cel mai nou din întreaga Europa, Dino Parc Râşnov, s-a deschis. Aflat la o distanţă de 200 de metri de Cetatea Râşnov, parcul Dino Parc Râşnov se întinde pe o suprafaţă de 1,4 ha şi găzduieşte un număr de 45 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime şi 20 de metri înălţime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri.

sursa si sursa

 

Harta

loading map - please wait...

Dino Parc 45.589187, 25.465822

 

Cetatea Rasnov

Situata pe drumul Brasov – Rucar – Campulung, Cetatea Rasnov este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii.
Cetatea Rasnov
In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul da arta feudal in care sunt expuse armuri , arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul sau pe una din tintele din hartie. Localizare pe harta Cetatea Rasnov.
Se pot cumpara numeroase suveniruri, bijuterii din pietre semi-pretioase, obiecte de arta sau carti cu referire la istoria si traditiile locului. Turistii care vor sa ofere ceva Cetatii Rasnov pot planta într-un mic scuar din curtea interioara un fir de trandafir. In schimb, numele sau va ramane scris pe o placuta, alaturi de floarea sadita.
Amplasarea orasului Rasnov pe drumul comercial ce leaga Transilvania de tara Romaneasca i-a asigurat o dezvoltare economica timpurie. Asezarea a fost in primul rand un centru comercial de tranzit inca din 1427, cu drept de targ saptamanal acordat de regele Sigismund de Luxemburg si care si-a pastrat importanta vecinatatii Brasovului, cel mai mare centru comercial din sudul Transilvaniei in relatiile cu sud-estul Europei.
Fantana Cetatii Rasnov
Legenda fantanii din curtea Cetatii Rasnovului. Lipsa apei ducea la limitarea posibilitatii de rezistenta pe timp indelungat, de aceea, in 1625 s-a luat decizia saparii unei fantani in stanca pe care este ridicata cetatea. Fantana din cetate, adanca de de 146 de metri, a fost sapata intre 1623-1640, in acest ultim an ridicandu-se in cetate si o bisericuta.

Obiective Turistice in zona Rasnov:

  • Biserica Evanghelica se afla în centrul Rasnovului. A fost construita în secolul al XIII-lea, iar picturile murale dateaza din secolul al XVI-lea.
  • Castrul roman de la Cumidava: asezarea dacica este asezata pe teritoriul agricol al orasului Rasnov, la aproximativ 500 de metri de raul Barsa. Castrul roman descoperit aici a fost construit la începutul stapanirii romane, pentru a supraveghea caile de patrundere peste munti în tara Barsei. Cumidava este amintita între „orasele stralucite ale Daciei” de catre geograful Claudius Ptolemeu din Alexandria.
  • Biserica Ortodoxa cu cimitirul eroilor: a fost construita în 1384 si gazduieste un mic muzeu.
  • Cheile Rasnoavei: aici puteti sa faceti bungee-jumping, coborari în rapel, sa conduceti un ATV sau sa va catarati.
  • Case sasesti vechi: pe multe dintre strazile Rasnovului veti întalni case ce au o vechime de 100-200 de ani.

sursa

sursa poza

Harta

loading map - please wait...

Cetatea Rasnov 45.590778, 25.469594

Lasă un răspuns