Lacul Vulturilor este cu precadere unul dintre obiectivele turistice de mare anvergura a acestei zone, fiind situat la o altitudine de 1.420 m, in Muntii Siriului, pe partea estica a versantului Malaia, intinzandu-se pe o suprafata de 0,90 ha si avand o adancime maxima de 2,5 m, in pofida denumirii populare ce contine sintagma de ,,lac fara fund’’.

Fiind un lac periglaciar, Lacul Vuturilor poate fi considerat sinonim cu frumusetea, pentru ca, peisajele ce il inconjoara sunt rapitoare, iar imaginea lacului in sine completeaza cu gratie aceasta frumusete, aproape radicand-o la rang de arta.

Legendele Lacului Vulturilor

Denumirea de Lacul Vulturilor ii revine lacului datorita marelui scriitor Alexandru Valhuta si a insemnarilor sale facute in opera sa, Romania Pitoreasca. Alexandru Vlahuta spune ca acesta fi fost salasul de primavara al vulturilor, ei avand obiceiul sa isi invete puii sa zboare in aceasta regiune. Superba legenda a dat numele lacului, devenind, datorita lui Vlahuta, cunoscut in toata tara.

 Inedit

Zona din imediata vecinatate a Lacului Vulturilor este cunoscuta ca fiind singura zona unde pot fi gasite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de disparitie. Acest lucru este datorat si faptului ca vorbim despre o zona salbatica, in adevaratul sens la cuvantului.

sursa

Harta

loading map - please wait...

Lacul Vulturilor 45.509227, 26.134821